Οδηγοί περιοχών

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα, που βρίσκεται στην βορειοδυτικότερη γωνία της Ελλάδας, είναι ένα κομψό και κοσμοπολίτικο νησί, το οποίο φέρει τον μανδύα της πολύχρωμης βενετσιάνικης ιστορίας του με μοναδικό στυλ.
Βίλες προς πώληση στην Κέρκυρα

Αγορά ακινήτων

Οι παραθαλάσσιες βίλες προς πώληση στην Κέρκυρα θεωρούνται η αφρόκρεμα των πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα. Οι κατοικίες της Κέρκυρας είναι ο κορμός της παλαιότερης και πλεον καθιερωμένης αγοράς πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα. Αρκετά είναι νεόδμητα με σύγχρονες ανέσεις ιδανικά για τους έμπειρους αγοραστές που αναζητούν τόσο μια επένδυση σε ακίνητα ζωής όσο και μια επένδυση σε ακίνητα προορισμένα για την οικογένεια σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τους καθερωμένους προορισμούς εξοκιών πολυτελείας στη Νότια Ευρώπη. Αυτά τα σπάνια παραθαλάσσια κοσμήματα τιμολογούνται κατά μέσο όρο στα 12.000 ευρώ ανά τ.μ. προσφέροντας στους λάτρες ακινήτων σημαντική ποιότητα στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων τους και μια σταθερή μακροπρόθεσμη επένδυση. Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται κυρίως στη βόρεια ανατολική ακτή του νησιού, σε μια περιοχή με πλούσιο πράσινο και γαλαζοπράσινα νερά που ονομάζεται Kensington by the sea. Εξίσου ελκυστική, η κερκυραϊκή ενδοχώρα προσφέρει ωραία παραδείγματα αρχοντικών της αριστοκρατίας παλαιών εποχών που ξεκινούν από 6.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ τα διαμερίσματα στην πόλη αποτελούν μια δημοφιλή λύση για μια πρώτη επένδυση σε πολυτελή ακίνητα.

"Κάπου ανάμεσα στην Καλαβρία και την Κέρκυρα, το γαλάζιο αρχίζει πραγματικά... αντιλαμβάνεσαι μια αλλαγή στην καρδιά των πραγμάτων: αντιλαμβάνεσαι ότι ο ορίζοντας αρχίζει να λεκιάζει στο χείλος του κόσμου: αντιλαμβάνεσαι τα νησιά που βγαίνουν από το σκοτάδι για να σε συναντήσουν". Έτσι αρχίζει το 1945 η ωδή του Lawrence Durrell στην Κέρκυρα, Το κελί του Πρόσπερο. Ακόμα και σήμερα, οι επισκέπτες του νησιού φτάνουν συχνά δια θαλάσσης, προσεγγίζοντας από την Ιταλία στα δυτικά ή την ηπειρωτική Ελλάδα στα ανατολικά.

Στο πρωινό φως του ήλιου, τα σπίτια σε παστέλ αποχρώσεις αγναντεύουν το ιστορικό λιμάνι της πόλης της Κέρκυρας. Δημιουργούν ένα γοητευτικό σύνολο από λεπτά επίπεδα που συνδέονται μεταξύ τους με στενά σοκάκια. Τα ρούχα κρέμονται από κάθε μπαλκόνι, θυμίζοντας ζωηρά εορταστικά σημαιάκια που λικνίζονται στο αεράκι.

Τα πανύψηλα βενετσιάνικα αρχοντικά, με τα αρχαία χρωματιστά χρώματα που έχουν μαλακώσει από τους αμέτρητους χειμώνες, δίνουν στους επισκέπτες της πόλης την αίσθηση ότι μπαίνουν σε ένα αριστούργημα ακουαρέλας.

Η Κέρκυρα έχει κερδίσει δικαιωματικά τη φήμη της ως η μουσική πρωτεύουσα της Ελλάδας

Το νησί διαθέτει πλήθος συγκροτημάτων φιλαρμονικής μουσικής και μουσική παράδοση που μας πάει πίσω, 400 χρόνια στην εποχή της Βενετοκρατίας..

Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται ένας πλατύς δενδροφυτεμένος παραλιακός δρόμος, γνωστός ως Σπιανάδα. Κομψές γαλλικές στοές που θυμίζουν την Rue de Rivoli αντηχούν στον αέρα. Έντονη βρετανική επιρροή διακρίνεται εύκολα σε αυτή τη μεγάλη πλατεία. Μεταμορφώνεται σε γήπεδο κρίκετ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, καθώς είναι το μοναδικό λειτουργικό γήπεδο αθλητισμού μέσα σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Εν τω μεταξύ, η κερκυραϊκή ύπαιθρος παρουσιάζει μια ήρεμη ομορφιά που δεν έχει προηγούμενο σε όλη την Ελλάδα. Έρχεται σε έντονη αντίθεση με την άγονη άγονη φύση του Αιγαίου. Βουτηγμένο στο λαμπερό λευκό φως του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το νησί υφίσταται μια μεγαλειώδη μεταμόρφωση χάρη στις χειμερινές βροχές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πλούσιο πράσινο να σκεπάζει τις κοιλάδες της ενδοχώρας, οι οποίες είναι πυκνά καλυμμένες με αγριολούλουδα και στολισμένες με γέρικες ελιές, ενώ πυκνές συστάδες από κυπαρίσσια που λικνίζονται διανθίζουν το τοπίο.

Στο εκλεπτυσμένο βορειοανατολικό τμήμα, γνωστό ως "Kensington-on-Sea", θα βρείτε τα καλύτερα ακίνητα στην Ελλάδα. Η επιβλητική θερινή βίλα της οικογένειας Ρότσιλντ δεσπόζει της περιοχής. Εδώ, ο πολυτελής τρόπος ζωής σε βίλες κυριαρχεί. Τα ακίνητα στην πλαγιά του λόφου είναι απομονωμένα μέσα στο τοπίο, διαθέτοντας ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης και εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Τα αινιγματικά Ηπειρώτικα βουνά στο βάθος, με χιονισμένες κορυφογραμμές το χειμώνα, ξεπροβάλλουν μυστηριωδώς στα ανατολικά.