Οδηγοί περιοχής:

Παξοί

Οι Παξοί είναι το μικρότερο από τα νησιά του Ιονίου, ένα σπάνιο και μοναδικό στολίδι - με ασημένιους ελαιώνες και λευκά βράχια από ασβεστόλιθο. Αρκετά μακριά από την πολυκοσμία για να προσελκύει τους εστέτ, οι Παξοί είναι ένα καταφύγιο για όσους αναζητούν πραγματική ηρεμία και ιδιωτικότητα.

Αγορά ακινήτων

Ανακαλύφθηκε πριν από 30 χρόνια από τους λάτρεις της απομόνωσης. Σήμερα οι Παξοί είναι ο ορισμός ενός σχεδόν μυστικού προορισμού ακινήτων που είναι γνωστός σε λίγους ειδήμονες. Το παραδοσιακό στυλ προστατεύεται από αυστηρούς οικοδομικούς κανονισμούς και από τη σχετική απομόνωσή της από τον μαζικό τουρισμό, η αγορά ακινήτων του νησιού αναπτύσσεται σωστά. Οι βίλες προς πώληση είναι σπάνιες και όταν εμφανίζονται στην αγορά αγορά αγοράζονται γρήγορα από διεθνείς αγοραστές που βλέπουν στους Παξούς τόσο την υπεραξία της επένδυσης τους όσο και τα άμεσα οφέλη από την ίδια της χρήση της οικογενειακής εξοχικής κατοικίας. Οι τιμές κυμαίνονται σήμερα μεταξύ 4.000 και 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για σπίτια στην ύπαιθρο, 6.000 - 7.000 ευρώ για πανοραμική κατοικία με θέα στο ηλιοβασίλεμα και τη θάλασσα και πάνω από 10.000 ευρώ για την περιστασιακή σπάνια παραθαλάσσια ή παραθαλάσσια βίλα. Λόγω της έλλειψης αποθέματος οι τιμές των κατοικιών, που σήμερα είναι σε κλάσμα των τιμών των δημοφιλών περιοχών της Μεσογείου, θα είναι σε άνοδο για τα αρκετό χρόνια τουλάχιστον. Η κρίση του COVID 19 κατέστησε τους Παξούς έναν ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό ακινήτων λόγω της σχετικής απομόνωσης και της ιδιωτικότητας.

Η ήσυχη κωμόπολη του Γάιου, η οποία έχει διατηρήσει την κομψή βενετσιάνικη αρχιτεκτονική της, λειτουργεί ως λιμάνι και κοινωνικό κέντρο του νησιού. Τα δύο άλλα αξιόλογα χωριά είναι ο Λόγγος και η Λάκκα, με τα μικροσκοπικά σπίτια και τα καφενεία τους. Ωστόσο, η φυσική ομορφιά των Παξών είναι η γοητευτική ύπαιθρό τους. Νοικιάστε ένα σκάφος και εξερευνήστε την ακτογραμμή του νησιού, επισκεφθείτε καθημερινά διαφορετικούς όρμους ή παραλίες, ή περπατήστε στους ελαιώνες και τα πευκοδάση του εσωτερικού. Εν τω μεταξύ, τα βράχια γύρω από την παραλία Ερημίτης φιλοξενούν ένα δίκτυο σπηλαίων που ονομάζονται "γαλάζιες σπηλιές" λόγω του ζωηρού χρώματος του θαλασσινού νερού.

Το φαγητό στους Παξούς μπορεί να συναγωνιστεί οποιοδήποτε μεγάλο γαστρονομικό hotspot, παρά το γεγονός ότι είναι ένα τόσο μικρό νησί. Πάρτε θέση στον Ερημίτη, ένα κομψό και πολυτελές μαγαζί σκαρφαλωμένο ψηλά στα βράχια της δυτικής ακτής, όπου σερβίρεται φρέσκο χταπόδι στα κάρβουνα και γαρίδες λιγκουίνι μαζί με ασυναγώνιστη θέα στο ηλιοβασίλεμα. Για χαμηλών τόνων, φαγητό πάνω στο νερό, δοκιμάστε το Ben's Bar στον Λόγγο, με την boho-chic ατμόσφαιρα και το μενού του με πίτσες που ψήνονται στο ξύλο και φρέσκες σαλάτες από τον κήπο της κουζίνας. Οι Παξοί ξεχωρίσουν για το ξεχωριστό χρυσό ελαιόλαδο τους, το οποίο παράγεται από τις λεπτές ελιές λιανολιάς του νησιού και, ως επί το πλείστον, καλλιεργείται βιολογικά. Επιπλέον, ο ακόμη μικρότερος γείτονας των Παξών, ο Αντίπαξος, είναι γεμάτος αμπελώνες και φιλοξενεί μια σειρά από σπάνια αμπελοτόπια.

Χωρίς διεθνές αεροδρόμιο και με ελάχιστα ξενοδοχεία, οι Παξοί παρέμειναν ένα αποκλειστικό νησί, αυστηρά για τους γνώστες. Το νησί είναι ιδιαίτερα αγαπημένο των Ιταλών - για παράδειγμα, το νοτιότερο άκρο των Παξών φιλοξενεί την εξοχικό της οικογένειας Agnelli, ιδιοκτήτριας της FIAT, ενώ αρκετές ηγετικές προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής σκηνής επιστρέφουν για διακοπές στο νησί κάθε καλοκαίρι.