Οδηγοί περιοχών

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά του κόσμου. Βρίσκεται στις Κυκλάδες στο Αιγαίο Πέλαγος και είναι προσβάσιμη τόσο μέσω θαλάσσης (η διάρκεια του ταξιδιού από το λιμάνι του Πειραιά κυμαίνεται από 4 έως 9 ώρες, ανάλογα με τον τύπο του πλοίου) όσο και αεροπορικώς (η διάρκεια της πτήσης από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας είναι περίπου 40 λεπτά).

Ένας από τους πιο ρομαντικούς και πολυτελείς προορισμούς, η Σαντορίνη προσφέρει μια συγκλονιστική θέα σε ένα από τα λίγα ενεργά ηφαίστεια της εποχής μας. Όντας ένας τόπος τεράστιου γεωλογικού ενδιαφέροντος προσελκύει ερευνητές από όλο τον κόσμο, που ανυπομονούν να παρατηρήσουν την ηφαιστειακή δραστηριότητα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου, ενώ καθημερινά διοργανώνονται εκδρομές στα νησιά που έχει δημιουργήσει το ηφαίστειο, προσφέροντας σε κάποιον την ευκαιρία να επισκεφθεί τον υποθαλάσσιο κρατήρα.

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης έχει εκραγεί πολλές φορές στο παρελθόν και οι εκρήξεις του έχουν συνδεθεί με σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού, η Έξοδος των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο και η εξαφάνιση της Ατλαντίδας. Ωστόσο, οι θεωρίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει κρύψει τα μυστικά της στον πυθμένα του Αιγαίου. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου, γνωστός και ως Πομπηία του Αιγαίου, αποκαλύπτει έναν αρχαίο οικισμό που θάφτηκε μέσα στη στάχτη του ηφαιστείου.

Το νησί έχει έναν ξεχωριστό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα που συνδυάζει τα κυκλαδίτικα χρώματα του λευκού και του μπλε με το οικοδομικό στυλ των υπόσκαφων, σπίτια που είναι σκαμμένα μέσα στο βράχο. Οι γραφικοί και ατμοσφαιρικοί οικισμοί της Οίας και των Φηρών εκπέμπουν μια μοναδική αύρα δέους και ομορφιάς που κόβει την ανάσα, την οποία μπορεί κανείς να βιώσει περπατώντας κατά μήκος της καλντέρας, στη διαδρομή που συνδέει τους δύο οικισμούς.

Πολυτελείς πισίνες, μικρές βεράντες, όπου σερβίρονται ρομαντικά δείπνα υπό το φως του φεγγαριού, μαζί με την απαράμιλλη θέα του ηλιοβασιλέματος από το νησί δημιουργούν την απόλυτη ρομαντική εμπειρία. Δικαίως, η Σαντορίνη θεωρείται ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς γάμου και μήνα του μέλιτος στον κόσμο.