Οδηγοί περιοχών

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά, που έγινε διάσημη ως ο τόπος γυρίσματος του Μαντολίνου του Λοχαγού Κορέλι, είναι ένα νησί των αντιθέσεων: το δραματικό ορεινό τοπίο και τα απόκρημνα βράχια αναδεικνύουν την καθαρότητα των λευκών αμμωδών παραλιών και των καταγάλανων νερών της.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι, μια καθαρή και γραφική πόλη γεμάτη καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ. Καθίστε στο εστιατόριο Αμπελάκι, ένα πανέμορφο στέκι που συνδυάζει τα καλύτερα ποιοτικά υλικά με το πάθος για την κεφαλονίτικη και την ελληνική κουζίνα, ή επιλέξτε από τα πολυσύχναστα καφέ που συνωστίζονται στην κεντρική πλατεία, την Πλατεία Βαλιανού.

Η ακτογραμμή της Κεφαλονιάς είναι διάσπαρτη με μυστικές παραλίες, από ήρεμες και αμμώδεις έως άγριες και βραχώδεις. Οι περισσότερες από τις παραλίες είναι ήσυχες, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής, με άφθονη φυσική σκιά που προσφέρουν τα πευκοδάση που εκτείνονται μέχρι την ακτογραμμή.

Ένα πρωινό στην πανέμορφη παραλία Μύρτος, με την απίστευτα λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να αναζητήσουν τις προστατευόμενες χελώνες καρέτα-καρέτα που ανηφορίζουν στην ακτή κάθε βράδυ για να γεννήσουν τα πολύτιμα αυγά τους, καθώς και την απειλούμενη με εξαφάνιση φώκια Monacus - Monacus , η οποία παίζει στα ζεστά νερά γύρω από τις ακτές.

Ο πιο εμβληματικός οικισμός του νησιού είναι το Φισκάρδο, το "Σεν Τροπέ της Κεφαλονιάς". Αυτό το μικρό ψαροχώρι ήταν ο μόνος οικισμός που δεν καταστράφηκε από το σεισμό του 1953 και διατηρεί τη γραφική του γοητεία και δείγματα της αρχικής βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής του νησιού. Το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε παράδεισο για τους ιστιοπλόους, και οι πολυάριθμες ταβέρνες που βρίσκονται στο μικρό λιμάνι του αποτελούν το τέλειο σκηνικό για ένα μακρύ, χαλαρό γεύμα με τις παρέες να χαλαρώνουν στην προκυμαία.