CΟι λάτρεις της γαστρονομίας κάνουν μια βόλτα για το Spondi, το μοναδικό εστιατόριο της Ελλάδας με 2 αστέρια Michelin, που βρίσκεται ανάμεσα στις αριστοκρατικές γειτονιές του Μετς και του Παγκρατίου. Αυτό το διακριτικό, γοητευτικό και οικείο εστιατόριο άνοιξε το 1996 από τον Απόστολο Τραστέλη και σερβίρει γαλλική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών με εποχιακά υλικά και τοπικά προϊόντα.

Σπονδή, Αθήνα
Red Mullet | Σπονδή, Αθήνα

Νοτιότερα, Hytra είναι μια πραγματική αθηναϊκή εγκατάσταση, που άνοιξε το 2004 στο κεντρικό προάστιο του Ψυρρή και έλαβε το πρώτο της αστέρι Michelin το 2010. Από το 2012 στεγάζεται στο σύγχρονο Ωνάσειο Κέντρο, με πρόσβαση μέσω ανελκυστήρα εξπρές στον 6ο όροφο και υπέροχη θέα στην πόλη - τους θερμούς μήνες, μπορείτε να δειπνήσετε στην ύπαιθρο στον 7ο όροφο.

Hytra
Χύτρα, Αθήνα

"ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΊΑ ΚΡΊΣΗΣ, Η ΑΘΉΝΑ ΈΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΊ ΣΤΟΝ ΝΕΌΤΕΡΟ (ΠΑΛΑΙΌΤΕΡΟ) ΚΌΜΒΟ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΌΜΟ ΦΑΓΗΤΌ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ" CONDE NAST TRAVELLER, ΑΠΡΊΛΙΟΣ 2019″

Πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη Chef Ettore Botrini, Botrini's Restaurant άνοιξε το 2011 και τιμήθηκε με το πρώτο αστέρι Michelin το 2014. Ο Ettore Botrini είναι μια δημοφιλής φιγούρα στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, που εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση, και το έντονα διοικούμενο, υπερσύγχρονο εστιατόριό του σερβίρει δημιουργικά, γεμάτα γεύση πιάτα που αναδεικνύουν την ελληνοϊταλική κληρονομιά του.

Botrini, Αθήνα

Εναλλακτικά, το Varoulko Seaside είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των θαλασσινών, με την εξαιρετική τοποθεσία του ακριβώς στην προκυμαία της Μαρίνας Μικρολίμανο και την τραπεζαρία του με θέμα τη θάλασσα. Με τον ιδιοκτήτη-σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο τιμόνι, το εστιατόριο άνοιξε το 1987 και εγκαταστάθηκε σε διάφορες τοποθεσίες πριν λάβει το αστέρι Michelin το 2002. Το μενού με ελληνικά και μεσογειακά πιάτα αναδεικνύει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, βιολογικά προϊόντα και ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, ενώ η πλούσια λίστα κρασιών έχει διαμορφωθεί με μεγάλη προσοχή.

Βαρούλκο Seaside
Παραλία Βαρούλκο, Αθήνα

Μια νέα προσθήκη στη βραβευμένη με Michelin γαστρονομική σκηνή της Αθήνας είναι το GB Roof Garden στο ξενοδοχείο Grand Bretagne, το οποίο έχει βραβευτεί με το βραβείο Michelin Plate από το 2019. Στον 8ο όροφο του πιο διάσημου ξενοδοχείου της πόλης, αυτό το κομψό εστιατόριο στον τελευταίο όροφο προσφέρει εκπληκτική θέα σε όλη την πόλη προς την Ακρόπολη. Το μενού με τα ηλιόλουστα, μεσογειακής έμπνευσης πιάτα χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά και συνοδεύεται από μια πλούσια λίστα κρασιών, ενώ η εξυπηρέτηση είναι ομαλή και αποτελεσματική.

GB Roof Garden, Αθήνα
GB Roof Garden, Αθήνα

Μια άλλη προσθήκη στον κατάλογο Michelin είναι 7 Αμαρτίες του φαγητού, ένα μοναδικό ελληνικό Gastro Pub στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας που κέρδισε το πρώτο του Bib Gourmand.

7food sins, Αθήνα
7food sins, Αθήνα