Οι σημερινοί αγοραστές αναζητούν συνήθως ετοιμοπαράδοτες κατοικίες, στις οποίες να μπορούν να μετακομίσουν άμεσα, χωρίς να πρέπει να κάνουν μεγάλη ή ακόμη καλύτερα καμία προετοιμασία. Όσοι έχουν φορτωμένο πρόγραμμα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για τα σπίτια που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, ενώ η παρουσίαση και το όλο στήσιμο είναι αυτά που θα καθορίσουν όχι μόνο το αν θα πωληθεί ή όχι ένα ακίνητο, αλλά και το χρόνο που θα απαιτηθεί έως την πώληση του και φυσικά το τελικό τίμημα της πωλήσεως.

Όσοι δε αποφασίζουν να πωλήσουν το ακίνητό τους για οικονομικούς λόγους συχνά δυσκολεύονται να δεχθούν ότι θα χρειαστεί να επενδύσουν κάποιο χρηματικό ποσό, προκειμένου να προετοιμάσουν κατάλληλα το ακίνητο τους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα το πωλήσουν αντί μικρότερου τιμήματος σε σχέση με αυτό που επένδυσαν. Το κόστος των επισκευών μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, εμείς όμως στη «Σαββαΐδης και συνεργάτες» μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επικεντρωθείτε μόνο στις απαραίτητες, έτσι ώστε να μην ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματα σας. Σημαντικό είναι, επίσης, να μην παρεκκλίνετε από το στόχο σας, να καταφέρετε δηλαδή να πουλήσετε το ακίνητό σας σε μια ανταγωνιστική αγορά.

Ενώ είναι κλισέ, είναι αλήθεια ότι έχετε μια και μοναδική ευκαιρία για να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση. Το πόσο ελκυστικό θα είναι το ακίνητο σας με την πρώτη ματιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της προώθησης του ακινήτου σας.
Για το λόγο αυτό σας συμβουλεύουμε να καθαρίσετε την κεντρική είσοδο, να κουρέψετε το γρασίδι, να τακτοποιήστε τον κήπο, να ξεριζώσετε τα αγριόχορτα και να τοποθετήσετε φυτά με έντονα χρώματα κοντά στην είσοδο.
Στη συνέχεια προετοιμάστε το εσωτερικό: βάψτε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού και αφαιρέστε όλα τα αχρείαστα αντικείμενα, προκειμένου να το κάνετε όσο πιο ανάλαφρο γίνεται, τακτοποιήστε το χώρο και αφαιρέστε τα προσωπικά σας είδη, ενώ μην παραλείψετε να χρησιμοποιήστε φυτά εσωτερικού χώρου και διαφορά άλλα διακοσμητικά αντικείμενα για να δώσετε χρώμα.

Ένας καλός διακοσμητής μπορεί να σας βοηθήσει στο στήσιμο της κατοικίας σας, αυξάνοντας έτσι τις επισκέψεις της και μειώνοντας συχνά και το χρόνο που απαιτείται μέχρι την πώλησή της. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά για διαμορφώσετε το σπίτι σας κατάλληλα προκειμένου αυτό να προωθηθεί στην αγορά. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν υπερβολικά πολλά πράγματα στο σπίτι τους, επομένως το να πετάξετε όλα τα άχρηστα αντικείμενα είναι κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να κάνετε. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνετε τον εν δυνάμει αγοραστή να φανταστεί το χώρο με τα δικά του αντικείμενα, πράγμα που του δημιουργεί ένα αίσθημα οικειότητας.

Σκεφθείτε επίσης και το ενδεχόμενο να προσλάβετε κάποιον, ο οποίος θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε, να συσκευάσετε, να χαρίσετε ή ακόμη και να ανακυκλώσετε όλα τα αντικείμενα, τα οποία δεν χρειάζεστε πια. Εμείς μπορούμε να σας προτείνουμε έναν επαγγελματία, ο οποίος θα σας βοηθήσει να αδειάσετε το σπίτι σας απ’ όλα αυτά που έχετε μαζέψει, αν το όλο εγχείρημα σας τρομάζει.

Ο ατζέντης σας ή ο διακοσμητής σας ενδέχεται να σας ζητήσει να φυλάξετε έργα τέχνης, προσωπικές φωτογραφίες κ.λ.π. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, καθώς τα αντικείμενα αυτά συμβολίζουν την συναισθηματική αξία, που το σπίτι έχει για κείνους. Ο χώρος δεν θα είναι πια σαν το σπίτι σας, αφού αφαιρέσετε τα προσωπικά σας είδη και μετακινήσετε τα έπιπλα και τα αντικείμενα για να δείξετε την καλύτερη δυνατή εικόνα του σπιτιού σας.
Αυτός είναι, όμως, και ο στόχος της όλης διαδικασίας. Δεν θέλετε οι εν δυνάμει αγοραστές να επικεντρωθούν στον προσωπικό χαρακτήρα του ακινήτου σας, αλλά στο σπίτι αυτό καθ’ εαυτό. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι ο τρόπος που έχετε διαμορφώσει τώρα το σπίτι σας και η εικόνα που αυτό θα έχει όταν θα βγει έξω στην αγορά δεν ταυτίζονται απαραίτητα.